Zandhandel

Uw partner in duurzame puinrecycling en zandhandel. PRO Oss staat klaar voor U.

Uw partner in zandhandel

Omdat we beschikken over een eigen zandwinning hebben we altijd het juiste zand voor uw klus, volgens de hoogste kwaliteitseisen en de laatste certificeringen. Wij leveren zand voor zandbed, straatzand, brekerzand en gewassen zand (drainagezand, 0/2 gewassen zand, 0/4 gewassen zand). Komt u puin storten is Oss, neem dan meteen uw gewenste zand of granulaat mee terug. Efficiënt én beter voor het milieu.

Wilt u meer informatie over onze zandwinning in Schaijk? Klik hier.

 

De zandwinning locatie

Puinrecycling Oss beschikt over een zandwinning waar we zand winnen. Hiervoor hebben we een moderne, elektrische zandzuiger en een zeef- en wasinstallatie. Daarmee produceren we diverse soorten zand in verschillende gradaties voor onze vestiging in Oss.

Wij leveren de materialen graag franco werk, maar u kunt het ook bedrijfsmatig afhalen. Heeft u hulp nodig bij het vervoer of zoekt u transport? Voor het transport werkt Puinrecycling Oss samen met Gebr. van den Brand en van Oort BV. Zij hebben een uitgebreid modern wagenpark. Vraagt u gerust eens naar de mogelijkheden

Een greep uit de soorten zand die we voor u hebben klaarliggen

Zand voor zandbed

Zand voor zandbed is een zandsoort waar de minste eisen aan worden gesteld. Door de minimale eisen aan zand voor zandbed wordt dit zand het minst zuiver gezeefd in vergelijking tot alle andere zandsoorten. Praktisch betekent dit veelal leemdeeltjes en meer vervuiling zoals schelpen en steentjes in het zand. Zand voor zandbed is opgebouwd uit een fijne korrelstructuur. Hierdoor kan het goed stabiliseren, waardoor het goed geschikt is om oppervlakten op te hogen of op te vullen. Het is minder geschikt als zand voor onder straatwerk. Door de fijne structuur van het zand wordt het water minder goed doorgelaten.

Straatzand

De naam zegt het al; straatzand wordt vooral gebruikt voor straatwerk. Dit zand is schoon, milieuvriendelijk, natuurlijk en bevat geen klei of leem. Het grootste verschil tussen straatzand en zand voor zandbed is de opbouw van korrelstructuur. Straatzand is iets grover van structuur, waardoor het beter waterdoorlatend is. Het zand bevat daarnaast voldoende fijne korrels waardoor het zand wel goed kan stabiliseren, of af te reien is voor straatwerk. Zand voor zandbed is fijner en bevat veelal leemdeeltjes.

Brekerzand

Dit zand wordt vaak ook ‘inveegzand’ genoemd, omdat het wordt gebruikt om bestrating mee in te vegen. Door de hoekige structuur van het zand en de kleine steentjes blijft de bestrating goed op zijn plaats liggen. Brekerzand is vooral geschikt voor bestrating met bredere voegen en kan ook als onderlaag dienen voor bijvoorbeeld gebakken klinkers.

Drainagezand

0/2 drainagezand is een grove, natuurlijke zandsoort die goede waterdoorlatende eigenschappen heeft. 0/4 gewassen zand is een hoogwaardige zandsoort en geschikt als bouwmateriaal.

Onze krachten

9

Efficiënt & betrouwbaar

We nemen puin in, en brengen gerecyclede bouwstoffen en zand naar buiten. Alle soorten, volgens alle kwaliteitseisen.

9

Circulair & duurzaam

Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze uitstoot minimaal is, dat grondstoffen zo lang mogelijk worden (her)gebruikt en machines voldoen aan de laatste normen.

9

Snel & flexibel

Of u nu met de vrachtwagen komt of via de binnenvaart, u bent zo weer op pad. Hulp nodig met vervoer? Ook dat kunnen we regelen.

9

Persoonlijk & daadkrachtig

U wordt altijd direct geholpen en ‘nee’ kennen we niet. Ons vertrouwde en ervaren team staat dag in dag uit voor u klaar.

Neem contact op via de telefoon:  +31 (0)412 650 034